Vücut geliştirmeye ne zaman başlamalısınız?

Vücut geliştirmeye başlamak için ideal yaş nedir? Vücut geliştirmeye kaç yaşında başlamalısınız? Bu sorular sıklıkla tartışılır. Antreman.NET olarak sizler için bu konuyu derinlemesine inceleyeceğiz. Hadi başlayalım;

Vücut Geliştirme mi Fitness mı? Hangisi daha iyi?

Bu bilgi kirliliğine bir dur diyelim. Birçoğumuz aslında hem vücut geliştirme hem de fitness yaptığımızı düşünüyoruz. Vücut geliştirme, fitness’ın gelişmiş bir şeklidir. Vücut geliştirme, bu siyah adamların yaptığı spordur. Vücut geliştirme, sağlığın öncelikli olmadığı bir spordur. Daha büyük olmak için doping ve hormon kullanılır. Bunun bizim sporumuzla hiçbir ilgisi yoktur.

Fitness nedir?

Fitness bir sonraki konumuz. Fitness bizim yaptığımız spordur. Fitness, sağlık ve gücü birleştiren bir spordur. İnsanlar vücutları için mümkün olan en iyi şekli elde etmeye çalışırlar. Sağlıklı ve faydalıdır. ““Vücut geliştirmeye kaç yaşında başlanabilir?” diye bir soru var. Bu iyi bir soru değildir, çünkü çocukların (18 yaşın altında) vücut geliştirmeye başlaması asla tavsiye edilmez. Çünkü vücut geliştirme, dediğim gibi, maksimum ağırlığa ve kütleye ulaşmakla ilgili bir spordur. Gelişim çağındaki çocukların gelişimini etkiler. (Bu konuyu ileride tartışacağım). Bu nedenle “egzersize ne zaman başlanmalı?” diye sormalıyız. Artık biliyoruz.

Egzersize ne zaman başlanabilir?

Her çocuk 7 veya 8 yaşından sonra aktif olarak spora başlayabilir. Çocuğunuzun kendi vücut ağırlığını kullanarak yapabileceği sporları seçin. Mekik ve şınav gibi fitness programları iyi örneklerdir. Çocuklar bir fitness programından faydalanacaktır. Bu yaşlarda ağır egzersiz yapılması önerilmez.

Erkeklik hormonu olan testosteron hormonu 13-14 yaşlarında vücutta artar. Bu da kas kütlesi kazanmayı kolaylaştırır. Bu nedenle, fitness’ın faydalarını en üst düzeye çıkarmak için ergenlik döneminde fitness’a başlamak daha iyidir. Bu, ağır ağırlıklarla ve maksimum zorluk seviyesinde çalışmanız gerektiği anlamına gelmez. Gerekli olan tek şey gelecek için gerekli olan altyapıdır.

Fitness’ın çocuklar için herhangi bir faydası var mı?

Aksi nasıl mümkün olabilir? Fitness, uygun şekilde yapılırsa (ağırlıkları aşırıya kaçmadan ve gözetim altında) faydalıdır. Ağırlık çalışması büyüme hormonu seviyelerinin %400 oranında artmasına neden olabilir. Çünkü koşu, bisiklet gibi sporlarda büyüme hormonu oranı % 100-200 arasında artar. Egzersiz yaptığınızda vücudun daha fazla büyüme hormonu salgılaması ne anlama gelir? Daha uzun boy, daha fazla kas gücü ve daha uzun kemikler sporun sonuçlarıdır. Spor yapmak büyüme hormonunun salgılanmasına neden olur, bu da çocukların daha güçlü, daha uzun boylu olmasını ve daha hızlı büyümesini sağlar.

Sadece ağırlık sınırı dikkate alınmalıdır. Kemiğin ucunda plakalar vardır. Büyüme durana kadar (18-21 yaş arası) yumuşak doku yumuşak kalacaktır. Yumuşak dokunun kalmasına izin verilirse kemik büyüyebilir. Kemikler ağır sporlarla sıkıştırılırsa, bu yumuşak doku plağı da basınç alır ve artık büyüyemez. Sonuç olarak kemikler kısa kalır.

Bu spor gelişiminiz için çok faydalı olabilir, ancak daha önce de belirttiğim gibi bazı olumsuz etkileri de vardır. Ağırlık gözünüzü korkutmasın. Normal ağırlıklardan bahsetmiyoruz. Boynunuzu kısa tutmak için çok çalışmanız gerekir.

Vücut Geliştirmeye Yeni Başlayanlar İçin 2 Haftalık Program

Newbies in bodybuilding begin looking for a training program. To this end, I’ve prepared a bodybuilding program you can finish without feeling tired.

The program is for anyone without any health issues. I recommend that you continue the program for a month and then separate your regions to move onto advanced technical programs. This program will help you to get through the raw period without feeling fatigued.

The ideal 2-month program for beginners. Follow the arrow on the picture, and train 3-4 times per week.

Abs crunches 3×15

Legs squats 1×20 + 2×10

Leg extension 1×20 + 2×10

Back Pulldowns 2×10 + 1×20

Low cable rows 2×10 + 1×20

Chest incline bench 1×20 + 2×10

Press the Incline dumbbell 1×20 + 2×10

Shoulders front presses 1×20 +2×10

Biceps standing curls 1×20 +2×10

Triceps pushdowns 1×20 +2×10

Calves Standing Raises 1×20 + 2×10

Günlere Göre Antrenman Planlaması

GÜN 1 Dinlenme
GÜN 2 Çalışma
GÜN 3 Dinlenme
GÜN 4 Çalışma
GÜN 5 Dinlenme
GÜN 6 Çalışma
GÜN 7 Dinlenme

Son Sayfalar
2023 © Port2PortPress.com